h

Eerste boom voor een echt groen Stationsgebied

22 februari 2006

Eerste boom voor een echt groen Stationsgebied

Op dinsdag 21 februari heeft de SP op het Jaarbeursplein bij het Beatrixgebouw symbolisch een boom geplant, om zo een daadwerkelijke aanzet te geven tot uitwerking van het referendum van 2002. ?Stadshart verruimd? was destijds de keuze van de Utrechtse bevolking. Ruim van opzet en met veel groen. De plannen die sindsdien door het college zijn gemaakt hebben echter veel meer weg van ?Stadshart Vernauwd?, met alle gevaren voor de gezondheid van dien.

SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen zette samen met raadskandidaten Paulus Jansen, Mary Mossel en Tim Schipper de schop in de grond voor een écht groen Stationsgebied. Raadskandidaat Tim Schipper: ?De Utrechtse bevolking is op een geweldige manier bij de neus genomen door dit college van Leefbaar Utrecht, PvdA, CDA en VVD. Er komt gewoon een betonnen kantorenzee bij het station en de Jaarbeurs krijgt vrij spel. Als toegift komen er natuurlijk nog de twee Rabotorens van 105 meter hoog. Maar die horen officieel niet meer bij het Stationsgebied, al staan ze daar zometeen wel. Met het autoverkeer dat dit alles zal aantrekken is elke boom hard nodig?.

U bent hier