h

Keek op de fractieweek 6

6 februari 2006

Keek op de fractieweek 6

De laatste raadsvergadering voor de verkiezingen aanstaande donderdag 9 februari. De SP gaat samen met Luis in de Pels een motie indienen waarin het college wordt opgedragen de Jaarbeurs niet voor een dubbeltje op de eerste rang te laten zitten voor wat betreft erfpacht.

Omgerekend gaat de Jaarbeurs zo’n 50 euro per jaar betalen, waar een gemiddelde rijtjeswoning in de stad de bewoner 2000 euro kost. Tevens verzoekt de motie om een financiële onderbouwing door het college, waarin alle financiële effecten van de BOO Jaarbeurs op een rij gezet worden.
Verder gaat de campagne nu echt van start, met de eerste debatten op 7 en 8 februari. Deze week worden ook de verkiezingsfolders aangeleverd. Hiermee wordt de kans nog verder vergroot dat je de raadsleden en raadskandidaten op straat tegenkomt, in plaats van op het Stadhuis.

In de raadsvergadering zal ook de aankoop van het depot van het Centraal Museum aan de orde komen. Jawel, dat hobbeltje waar wethouder Gispen over struikelde in november. Verder op de agenda: Visie Rotsoord, de herbestemming van een paar panden aan de Hardebollenstraat, het woonbotenbeleid en de referendumverordening en de herverdeling van Wijkwelzijnsgelden.
Op maandag 6 februari is er het reguliere fractieoverleg, om 20.00 uur op het Stadhuis. We krijgen de tijd wel weer vol deze week…

U bent hier