h

Overwinning bewoners: geen kortparkeren op DELA-terrein

16 februari 2006

Overwinning bewoners: geen kortparkeren op DELA-terrein

De gemeenteraadsverkiezingen blijken op het gebied van parkeren een grote stimulans voor "voortschrijdend inzicht". Gingen twee weken geleden PvdA en Leefbaar Utrecht overstag inzake de bouw van de parkeergarage Lucas Bolwerk, vandaag hebben B&W bekend gemaakt dat een kortparkeergarage van 150 plaatsen op het DELA-terrein (tussen de Maliesingel en de oosterspoorbaan) van de baan is. In plaats daarvan wordt er een belanghebbendenparkeergarage voor 75 plaatsen aangelegd, in combinatie met de nieuwbouw van 10 eengezinswoningen en 10 appartementen.

SP-fractievoorzitter Paulus Jansen is zeer tevreden over deze ontwikkeling: "De SP-fractie heeft altijd de bewoners van de Maliesingel en Abstederdijk gesteund in hun strijd tegen de kortparkeergarage. Vorig jaar februari stemde nog een ruime raadsmeerderheid bestaande uit Leefbaar Utrecht, PvdA, GroenLinks, VVD, CDA en D66 voor een krediet van €600.000 om 56 parkeerboxen op het terrein te slopen en te vervangen door 80 kortparkeerplaatsen. Een krankzinnige kapitaalvernietiging, die we helaas toen nog niet konden voorkomen. Toch zijn we erg blij dat er in ieder geval geen kortparkeergarage wordt aangelegd. Die zou waarschijnlijk de volgende financiële zeperd worden na de Grifthoekgarage, omdat er in deze omgeving helemaal geen publiektrekkers gevestigd zijn."

De SP blijft wel kritisch over het aantal woningen dat de gemeente op het achterterrein wil bouwen. Nu het aantal parkeerplaatsen -en daarmee ook de onrendabele top- is teruggebracht, zou ook het aantal woningen wat omlaag kunnen, waarmee de ecologische waarde van het gebied rond de Minstroom in oorspronkelijke luister hersteld kan worden.

U bent hier