h

Politiek caf Spiritus: Samenwerkend links in theorie en praktijk

2 februari 2006

Politiek caf Spiritus: Samenwerkend links in theorie en praktijk

politiek café

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur en het kabinet-Bos in het verschiet is het zondagmiddag 5 maart tijd voor een stevig debat in SP-café Spiritus over linkse samenwerking en politiek. Wat zijn de kansen voor een PvdA-Groenlinks-SP-kabinet? Stapt de SP in het Utrechtse college? En op welke voorwaarden? Binnen de partij zijn de meningen in ieder geval nog flink verdeeld.

Voor sommigen lijkt linkse samenwerking vanzelfsprekend, terwijl anderen er weinig van moeten hebben. En hoe denken Groenlinks en de PvdA over de SP? Zien ze ons als rücksichtlose socialisten of valt er toch met de SP te onderhandelen?

Te gast zijn Paul Kalma (directeur van de Wiardi Beckmanstichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA), Ronald van Raak (Eerste Kamer-lid voor de SP en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP), Bart Snels (directeur van de Stichting Wetenschappelijk Bureau GroenLinks) en historicus Sjaak van der Velden.

SP-café Spiritus: zondagmiddag 5 maart 2006 vanaf 14u30 in café Hofman, Janskerkhof 17a te Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.cafespiritus.nl.

Gerelateerd: Op zondag 5 februari 2006 sprak Jan Marijnissen over de wenselijkheid van samenwerking met de PvdA in een nieuwe coalitie in het radioprogramma BNR Laat van BNR Nieuwsradio. Uitzending gemist? Luister het terug via hun archief. Klik op deel 1 en 2.

Het verslag van de vorige SPiritus over woonbeleid is hier terug te vinden.

U bent hier