h

PvdA moet meer oog hebben voor amateursport

24 februari 2006

PvdA moet meer oog hebben voor amateursport

De PvdA moet veel meer aandacht schenken aan de amateursport in Utrecht. Volgens SP-lijsttrekker Paulus Jansen ligt in het verkiezingsprogramma van de PvdA de nadruk teveel op topsport. Jansen: “Door te kiezen voor commerciële sportevenementen zoals de Eurogames en de ‘Grand Départ’ van de Tour de France blijft er te weinig geld over voor de amateursportverenigingen in nood. Commerciële sportevenementen moeten financieel op eigen benen staan.”

“Via topsport kun je jongeren motiveren om zélf te gaan sporten. Maar de jongeren die gaan sporten komen terecht bij accommodaties die kampen met achterstallig onderhoud en waar het personeel wordt wegbezuinigd. Daarmee jaag je ze net zo snel weer van het sportveld af.”

In haar verkiezingsprogramma presenteert de SP een aantal concrete alternatieven waarmee de kwaliteit van de amateursport in Utrecht verhoogd moet worden. Er moet bijvoorbeeld meer geïnvesteerd worden in de kwaliteit van de sportfaciliteiten in de wijk. Ook wil de SP dat alle Utrechtse kinderen op de basisschool minstens twee jaar deel kunnen nemen aan het schoolzwemmen. Het is onwenselijk dat kinderen die hun zwemdiploma gehaald hebben niet meer mee mogen naar het schoolzwemmen.

Leestip: de SP en sport

U bent hier