h

SP voor bescherming van bomen en klein groen

12 februari 2006

SP voor bescherming van bomen en klein groen

Tussen de parken hebben de groenstroken en bomen een belangrijke functie, zowel als ecologische verbinding als voor de leefbaarheid. Naar onze mening wordt er, vaak vanwege economische belangen, veel te slordig met dit kostbare bezit omgesprongen. Zo zijn er afgelopen jaar op grote schaal wortels van bomen doorgezaagd bij de aanleg van kabels voor de elektronische snelweg van de toekomst. Ook voor verkeersingrepen en parkeervoorzieningen sneuvelen honderden bomen per jaar. Wat ons betreft wordt er paal en perk gesteld aan dit kannibalisme van schaars groen. Bovendien zou op het kappen van een oude, waardevolle boom, een hoge prijs gezet moeten worden als drempel tegen te gemakkelijke kap en ook om de aanplant van voldoende vervangende bomen mogelijk te maken.

U bent hier