h

Succes SP Hoograven: betaald parkeren in Tolsteeg afgeblazen

7 februari 2006

Succes SP Hoograven: betaald parkeren in Tolsteeg afgeblazen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om geen betaald parkeren in te voeren in de buurt Tolsteegplantsoen-Rotsoord (wijk Zuid).Een draagvlakonderzoek heeft uitgevwezen dat er geen meerderheid voor invoering van betaald parkeren aanwezig was.

Het besluit is een succes voor de SP wijkledengroep Hoograven, die in een flyer de bewoners van de buurt geadviseerd had tegen betaald parkeren te stemmen, omdat dit geen oplossing is voor de oorzaak van de parkeerdruk. De voornaamste reden voor de parkeerdruk zijn het politiebureau, de brandweer, de regionale meldpost en garage Boll, die over te weinig parkeerplaatsen beschikken. De SP heeft in het verleden verschillende voorstellen gedaan voor parkeeroplossingen, onder meer een parkeergarage op het huidige terrein van bouwhandel de Boo in combinatie met nieuwbouw van een zaal voor Tivoli.

U bent hier