h

Verwarrende peiling Rotterdam. En Utrecht dan?

1 februari 2006

Verwarrende peiling Rotterdam. En Utrecht dan?

Een schokkende peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen uit Rotterdam: PvdA verdubbelt, Leefbaar Rotterdam halveert, de SP gaat van 1 naar 5. Een totaal ander beeld dan twee maanden geleden de Politieke Barometer van Interview/NSS. Maar hoe zit dat nu in Utrecht?

Ik ben inmiddels vreselijk nieuwsgierig, als ik dat zo allemaal lees over andere steden. Hoe is de stand van zaken? Hoe hard gaat Leefbaar Utrecht onderuit? Gaan de nieuwkomers goed scoren? Vallen Utrechters óók voor het Wouter Bos-effect? En wordt de SP groot genoeg om aan een linkse coalitie mee te doen? Tot nu toe moeten we het doen met een representatieve peiling uit november 2004 onder 250 Utrechters, uitgevoerd door studenten van de School voor Journalistiek.

Partij

Huidig aantal zetels

Aantal zetels peiling

 

 

 

Leefbaar Utrecht

14

4

GroenLinks

8

9

PvdA

7

12

VVD

5

6

CDA

4

4

SP

3

5

Burger en Gemeenschap

2

1

D'66

1

1

ChristenUnie

1

1

U bent hier