h

Zelfhulporganisaties COI hebben kritiek op college

24 februari 2006

Zelfhulporganisaties COI hebben kritiek op college

Gisteren was Caroline Sarolea (op de foto uiterst rechts), onze gemeenteraadskandidaat nummer 4, aanwezig bij een debat van migranten zelfhulp organisaties COI (Italië), Anagenissi (Griekenland) en Miguel Hernandez (Spanje). Deze vaak vergeten groep migranten (de eerste gastarbeiders van Nederland) hadden wel wat kritiek op het zittende college...

Bij het debat tussen politici en vertegenwoordigers van de migranten zelfhulporganisaties, bleek weer eens duidelijk hoe diep de kloof tussen politiek en burgers kan zijn. De kleine subsidie die medio december voor deze avond was aangevraagd, was die ochtend pas toegekend. Hoezo burgers betrekken bij de politiek? De Italiaanse vertegenwoordigers spraken van een pijnlijke situatie dat de ontmoetingsruimte, die zij drie jaar geleden van de gemeente moesten verlaten, nog steeds leegstond. Waarom moesten zij destijds dan in hemelsnaam weg en nu één ruimte delen met de Griekse organisatie? Terechte vragen die tot soms de nodige verwarring leidden bij sommige politici.

Caroline Sarolea is van mening dat migranten zelfhulporganisaties een uitermate belangrijke rol spelen bij het integreren en welbevinden van grote groepen mensen in Utrecht. Is de vraag naar een eigen ontmoetingsruimte dan nou werkelijk teveel gevraagd? Het huidige college dat graag grote plannen maakt over een nieuw stadskantoor, een nieuw muziekpaleis, een flyover etc. beseft volgens haar veel te weinig dat het geluk van veel burgers juist in dit soort 'kleine' dingen zit.

U bent hier