h

Ook VVD een optie voor PvdA

7 maart 2006

Ook VVD een optie voor PvdA

Een stem op de PvdA is geen garantie voor een linkse coalitie in Utrecht. PvdA-lijsttrekker Den Besten houdt alle opties open. Ook de VVD wordt door Den Besten als een kandidaat gezien voor een nieuwe coalitie, zo meldt AD/UN vandaag. Stem voor een links college dus vandaag SP!

AD/UN 7 maart 2006 - De primeur van een linkse coalitie in Utrecht zit er nog niet in. Daarvoor kropen alle lijsttrekkers, van links tot rechts, nog te veel naar elkaar toe gisteravond tijdens een radiodebat in de stembus van RTV-Utrecht en AD/Utrechts Nieuwsblad.

Hoewel de Socialistische Partij (SP) het idee had dat de PvdA en Leefbaar Utrecht al ‘met elkaar onder één deken’ liggen, deelde PvdA’ster Den Besten uitnodigingen uit naar alle kanten: “Wie mee wil doen aan een sociaal beleid, mag meepraten.” Voor de gedoodverfde winnaar vandaag, de PvdA, is het nog geen uitgemaakte zaak dat alleen de traditioneel linkse partijen voor een ‘hard en sociaal’ beleid kunnen zorgen.

“Wat is links? Leefbaar Utrecht heeft vaak met ons meegestemd.” Ook de VVD wordt door Den Besten als een kandidaat gezien voor een nieuwe coalitie. Maar die partij heeft zich buitengesloten door vast te houden aan de aanleg van een parkeergarage onder het Lucasbolwerk.

De PvdA en Leefbaar Utrecht zijn sinds kort uitgesproken tegenstander van die geplande garage. Alleen GroenLinks pleitte openlijk voor een links college. De SP, die voor zo’n coalitie nodig is, zei geen nee, maar kon zich heel goed voorstellen dat er nog meer mogelijkheden zijn, waarin bijvoorbeeld ook plaats is voor de ChristenUnie. CDA, Utregs Glorie, D66 en Burger en Gemeenschap willen ook graag meedoen in een college. De oppositiebankjes in Utrecht lijken niet populair. Dat is wel iets voor Luis in de Pels, maar lijsttrekker Van Oosten kon er niets over zeggen, hij was gaan folderen.

U bent hier