h

PvdA slaat niet linksaf

21 maart 2006

PvdA slaat niet linksaf

PvdA heeft besloten om een bestuur te vormen met GroenLinks, CDA en ChristenUnie. SP-lijsttrekker Paulus Jansen vindt het jammer dat de PvdA de roep van de kiezer om een progressief gemeentebestuur niet op waarde geschat heeft: “Zo’n college zou een échte koerswijziging hebben kunnen inzetten, terwijl nu hooguit een accent verschoven wordt.”

Lees ook 'PvdA kiest voor veilige midden'

Reacties

PvdA kiest voor een Vaticaan aan de Vecht. Echt een teleurstelling! Ik had gehoopt dat de PvdA voor verandering zou kiezen, maar dat durft ze niet. Mijn stem krijgen ze niet meer!

Stelletje prutsers. Zoveel programmatische overeenkomsten, en dan toch niet durven. De PvdA heeft gewoon de moed niet haar linkse hart te volgen. We zullen zien hoeveel verkiezingsbeloftes ze nu weer zullen breken.

Erg teleurgesteld, maar had dit wel verwacht, ze durven het echt niet aan omdat zij bang zijn dat het mogelijk een succes zou kunnen worden, daar zit de PvdA landelijk niet op te wachten, want regeren moet, met wie dat zou de PvdA een worst wezen, als het maar niet is met de SP. Ik verwijt de PvdA dat ze alles doen om wethouders te leveren ook al is dat nadelig voor de Utrecht. Pvda links????

Utrecht had een links college verdiend maar de pvda durfde het niet aan...Doodzonde!

Erg jammer, maar niet echt een verrassing.

Er lijkt een landelijke strategie achter te zitten. In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Groningen stuurt de PvdA ook aan op 'brede' colleges, waar de PvdA nooit de meest linkse of meest rechtse partij is.

En ik denk dat Kees gelijk heeft. De PvdA is bang dat wij het te goed doen. Dan zouden we nog gevaarlijker worden bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen.

Wellicht is het nu een idee om GroenLinks eens te vragen waar ze staan.

Ze organiseren op 26 maart een politiek cafe over luchtkwaliteit:

Politiek Café op 26 maart

Binnen de partij speelt al langer de vraag of milieu in geld uitgedrukt mag worden. Voor de een betekent het verraad aan oude idealen voor de ander is het realistisch denken.

GroenLinks Utrecht nodigt alle geïnteresseerden uit om mee te discussiëren. Het Politiek Café op 26 maart begint om drie uur s' middags en vindt plaats in het Museum Café Lombok aan de J.P.Coenstraat. De discussie wordt ingeleid door Dr. Ir. Rolf A. Groeneveld, onderzoeker aan het Landbouw Economisch Instituut in Wageningen en gespecialiseerd in het beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Contactpersoon: Hans Tromp 030-2881584

Vraagje: In hoeveel geld mag het doorgaan van het 24 oktoberplein worden uitgedrukt?

Natuurlijk gaat de PVDA niet linksaf, hier in De Bilt hebben we PVDA/GR.L een linkse meerderheid is hier nipt mogelijk, maar of zij die keuze maken ?? Ze stappen net zo makkelijk met de VVD in een college de grote libiraliserings en privatiserings partij. Voor een links Nederland zal men SP moeten stemmen. Dat dwingt de PVDA linksaf te gaan. Doe mee met de pol van de Biltse SP www.debilt.sp.nl

Wilde SP wel? Je moet immers bij Marijnissen akkoord krijgen of je met de PvdA verder mag.

U bent hier