h

SP uitslag per stemdistrict: Nolenslaan winnaar!

8 maart 2006

SP uitslag per stemdistrict: Nolenslaan winnaar!

De SP-stemmers die hun stem hebben uitgebracht in stemdistrict 72 (Nolenslaan 33) mogen extra trots zijn op het verkiezingsresultaat. Hun stembureau scoorde met 21,8% het hoogste percentage voor de SP in de hele gemeente.

De SP is bij de gemeenteraadsverkiezingen in alle stembureau’s vooruit gegaan. Het stedelijk gemiddelde van 11% werd echter op meer plaatsen ruim overtroffen. In Lunetten scoorden maar liefst vijf van de zeven stembureau’s boven de 17%, in de binnenstad lukte dat op stembureau Lange Smeestraat 40.

Op wijkniveau is de wijk Zuid (Lunetten, Hoograven, Bokkenbuurt, Tolsteeg) de grote winnaar met 15%. Boven het stedelijk gemiddelde scoren ook de wijken West, Noordwest, Overvecht en NoordOost. Duidelijk onder het gemiddelde zitten nog Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, maar dit zijn wel de wijken waar de groei van de SP-aanhang het meest spectaculair is. Aardig ook is het percentage van 7,8% in Rijnsweerd, een van de meest welvarende wijken van de stad. De SP nam in 2004 het initiatief voor de oprichting van Groen voor Poen-comités, niet alleen in Hoograven, Lunetten en Kanaleneiland, maar ook in Rijnsweerd.

Een volledig rapport van gemeente Utrecht over de uitslag per partij, per wijk, per kandidaat, etc. kunt u hier downloaden (PDF-document, 3,7 Mb).

U bent hier