h

Wanneer zorgt Corio voor werkende roltrappen?

28 maart 2006

Wanneer zorgt Corio voor werkende roltrappen?

Door de aanleg van Hoog Catharijne is een groot deel van de openbare voetgangersroutes in het stationsgebied onderdeel geworden van dit winkelcentrum, op zes meter boven het maaiveld. Daardoor maken dagelijks vele tienduizenden mensen gebruik van de roltrappen bij het stads- en streekbusstation en de uitgang bij het Jaarbeursplein. Als ze het doen tenminste.....

De SP heeft afgelopen jaren minstens vijf keer aandacht gevraagd voor het beheer van de roltrappen. De roltrappen bij het streekbusstation zijn het meest berucht, maar ook de andere roltrappen zijn om onduidelijke redenen vaak vele uren buiten gebruik. Volgens de beheerder van Corio is dit het gevolg van vandalisme en baldadigheid. Maar de roltrappen in de stationshal, die beheerd worden door de NS, doen het vrijwel altijd.
Volgens de SP is het veelvuldig uitvallen van de roltrappen dan ook te wijten aan het lakse beheer door Corio. Tijdens de raadscommissie verkeer en beheer van 28 maart beloofde verantwoordelijk wethouder Abrahamse (VVD) om een volgende poging te doen de trappen aan het rollen te krijgen.

U bent hier