h

?Bouw busbaan maakt Uithof onveilig?

14 april 2006

?Bouw busbaan maakt Uithof onveilig?

Bron: AD/UN

UTRECHT - De Uithof is onveilig voor fietsers en voetgangers. Dat vindt de Centrale Medezeggenschapsraad van de Hogeschool Utrecht. Door de bouw van een tijdelijke busbaan is de universiteits- en hogeschoolwijk één grote bouwput. Er zijn geen duidelijke looproutes meer, voetgangers moeten het fietspad delen met fietsers.

Er rijden veel auto?s en bussen, maar er zijn geen zebra?s. ,,Dat zorgt voor grote onrust,?? zegt voorzitter Ferdinand van Wijk van de CMR. ,,Als de situatie niet verandert, gaat het ongetwijfeld een keer mis.??De CMR roept de gemeente op tot veiligheidsmaatregelen. Volgens de gemeente is de situatie niet zo onveilig als de CMR wil doen geloven.

,,Er ligt een hoop verantwoordelijkheid bij de studenten, docenten en UMC-personeel zelf,?? aldus een woordvoerder. ,,De bordjes die alternatieve looproutes aangeven worden genegeerd of weggehaald. Studenten zijn lastige weggebruikers.??

De SP staat achter het initiatief van de CMR. Fractievoorzitter Jansen vindt de gemeente ?vrij makkelijk? in het tijdelijk afsluiten van fiets- en wandelpaden. De tijdelijke busbaan had eind maart af moeten zijn maar heeft vertraging opgelopen door de strenge vorst. Naar verwachting is hij half mei klaar.

Zie ook SP dringt aan op betere verkeersveiligheid bij tijdelijke afsluiting fiets- en voetpaden.

U bent hier