h

GVU burgerinitiatief voldoet aan alle voorwaarden

10 juni 2006

GVU burgerinitiatief voldoet aan alle voorwaarden

2553 Handtekeningen voor het burgerinitiatief "Geen Verkoop Utrechtse bus" zijn ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat nu aan alle voorwaarden is voldaan zodat de gemeenteraad op 29 juni kan besluiten het initiatief in behandeling te nemen en afspraken te maken over de te volgen procedure.

De gemeente heeft alle handtekeningen zeer precies gecontroleerd. Meer dan 500 handtekeningen zijn afgekeurd omdat de ondertekenaars niet op het opgegeven adres stonden ingeschreven of door andere problemen.

Initiatiefnemer Michel Eggermont hierover: "Het is goed dat de gemeente alles zo precies heeft nagekeken. Er is nu geen enkele twijfel over de 'kwaliteit' van de handtekeningen.

Over het aantal op te halen handtekeningen hebben we ons nooit zo'n zorgen gemaakt. Onder de Utrechtse bevolking is de steun voor ons initiatief bijna unaniem.

Het kost echter wel veel tijd om iedereen uit te leggen dat ook de geboortedatum en het adres moest worden ingevuld. Het is de eerste keer dat van de mogelijkheid van een burgerinitiatief gebruik wordt gemaakt, dus mensen zijn niet zo gewend aan het 'fomele' bij een handtekeningenactie."

Naar verwachting zal de gemeenteraad op 29 juni besluiten het initiatief in behandeling te nemen.

U bent hier