h

wijkledenbijeenkomsten van start in wijk Oost

24 augustus 2006

wijkledenbijeenkomsten van start in wijk Oost

Utrecht Oost

Gisteravond hield de SP afdeling Utrecht haar eerste wijkledenbijeenkomst in de wijk Oost. Een aantal SP?ers, die tot nog toe niet actief waren binnen de partij, verzamelden zich in Café Vooghel om op informele wijze kennis te maken en politieke problemen op wijkniveau te bespreken.

De wijkledenbijeenkomst is een nieuw initiatief binnen de afdeling om het wijkgericht werken te verbeteren. Hoewel de SP op gemeentelijk niveau al erg actief is, blijft er behoefte om ook op wijkniveau samen te komen en problemen aan te pakken. Zoals een aanwezig lid al zei: ?Sommige wijken zijn net dorpen binnen de stad Utrecht?. Ook de wijk Oost kent een aantal van deze ?dorpen?.

SP-raadslid Mary Mossel en bestuurslid Pieter Koning waren aanwezig en kregen veel nuttige informatie te horen. Zo bleken veel aanwezigen zich te ergeren aan wildgeparkeerde fietsen en ook wildgroeiende planten leverden overlast op, in het geval van gehandicapte mensen. Ook een verloederde speeltuin, die een belangrijke bindende functie in een buurt heeft, passeerde de revue.

Het enthousiasme onder de aanwezigen was groot. Contactgegevens werden uitgewisseld en voorgenomen werd om met enige regelmaat samen te komen. Wanneer één van de aanwezigen ergens in de wijk actie voor wilt voeren, weet deze nu in ieder geval een aantal medestanders te vinden.

Ook in de andere wijken zullen in de loop van het jaar wijkledenbijeenkomsten van de SP plaatsvinden. Geprobeerd wordt om dit telkens een week voor de wijkbijeenkomst van de gemeente te doen.

De wijkledenbijeenkomst gemist maar toch graag actief willen worden voor de SP in Oost? Neem contact op met Pieter Koning: pieter.koning@gmail.com of 06-24414717

U bent hier