h

SP wil opheldering over betalingsgedrag van de gemeente Utrecht

27 september 2006

SP wil opheldering over betalingsgedrag van de gemeente Utrecht

Ondanks een veroordeling in de proceskosten heeft de gemeente Utrecht volgens "Luis in de Pels" Kees van Oosten twee maanden na dato nog steeds niet betaald. De SP wil opheldering.

Van Oosten heeft nog bijna 2000 euro tegoed van de gemeente. De wettelijke betalingstermijn is 30 dagen. De SP is van mening dat de gemeente als overheid een voorbeeldfunctie heeft, door zich aan de wet te houden. Zeker kleine ondernemers kunnen snel in financiele problemen komen als ze hun geld te laat ontvangen. In dit geval heeft het er bovendien veel van weg dat de gemeente Van Oosten, die met zijn bureau voor rechtsbescherming vele processen aanspande over rammelende vergunningverlening, een hak wil zetten.

Schriftelijke vragen SP-fractie over het betalingsgedrag van de gemeente Utrecht

1. Klopt het dat de gemeente Utrecht door de rechtbank in de zaaknummers 05/3652 en 05/3503 tot betaling van proceskosten is veroordeeld? Zo ja, op welke data zijn de vonnissen gewezen?

2. Bent u bekend met de wettelijke betalingstermijn en is het beleid van de gemeente Utrecht om de wettelijke betalingstermijn na te leven?

3. Indien dat in deze gevallen niet gebeurd is: kunt u aangeven wat hiervan de reden is?

4. Houdt het College toezicht op het naleven van de betalingstermijn? In hoeveel procent van de gevallen is deze in het afgelopen kalenderjaar overschreden?

U bent hier