h

Weerstand blijft tegen verhoging parkeertarieven

18 september 2006

Weerstand blijft tegen verhoging parkeertarieven

Wethouder De Weger deed erg zijn best, maar steun kreeg hij niet van de aanwezigen die waren gekomen naar de informatiebijeenkomst over de forse verhogingen van de parkeertarieven voor 2007 in en om het centrum. De bewoners van de getroffen gebieden voelen zich kind van de rekening van de plannen die het college heeft om de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Maar liefst EUR 3,85 gaat een uurtje parkeren straks kosten in de Binnenstad. Daarnaast verdubbelen de tarieven in de wijken rond het centrum naar EUR 2,10 en EUR 2,30. Bovendien voert de gemeente betaald parkeren in een deel van Lombok in, ondanks dat een meerderheid van de wijk zich in een recente peiling tégen een parkeerheffing heeft uitgesproken. Schandalig en volkomen ondemocratisch, noemt een boze bewoner van Lombok het snijwerk van de gemeente. Die voert namelijk tegen de geest van de peiling betaald parkeren in die straten in waar een meerderheid wel voor stemde. Hierdoor krijgen straks de straten eromheen te maken met een extra grote parkeeroverlast, omdat niemand in die straten met betaald parkeren zijn auto wilt neerzetten (het zogenaamde waterbedeffect). Een opmerkelijk resultaat, omdat de gemeente met de parkeerheffingen juist de parkeeroverlast wil verminderen.

20060918dewegerparkeerbijeenkomst2.jpg

Ook de verhoging van de tarieven in de Binnenstad schiet veel bewoners van deze wijk in het verkeerde keelgat. Zij staan veelal op een lange wachtlijst voor een parkeervergunnning en zien zich daarom gedwongen dagelijks de parkeermeter bij te vullen.

Opmerkelijk blijft het dat de gemeente het verkeer naar de Binnenstad wil verminderen om de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit te verbeteren, maar wel een viaduct zal bouwen over het 24 Oktoberplein. Dit vindt de SP volkomen tegenstrijdig, omdat deze betonkolos juist meer verkeer en dus luchtvervuiling zal aantrekken naar het centrum en de Jaarbeurs. De logica lijkt ver te zoeken...

U bent hier