h

Wijkraad Leidsche Rijn verworden tot Geheim Genootschap

29 september 2006

Wijkraad Leidsche Rijn verworden tot Geheim Genootschap

Fractieleden van de SP en D’66, Caroline Sarolea en Gerda Oskam, zijn gisteren samen met twee wijkbewoners weggestuurd uit de openbare vergadering van de wijkraad Leidsche Rijn. Op de (openbare) agenda stond om 21.00 de komst van wethouder Bosch gemeld die de stand van zaken zou toelichten over o.a. het heliplatform en de kop van het Amaliapark.

Wethouder Bosch meldde bij aankomst dat hij ‘in vertrouwen’ over deze twee onderwerpen wilde spreken. Sarolea, Oskam en de overige twee bewoners (waaronder één vertegenwoordiger van platform Heliherrie) werden vriendelijk gezocht hun biezen te pakken.

Caroline SaroleaSP-raadslid Sarolea is onthutst over deze gang van zaken: ‘’De wijkraad heeft als doel om bewoners te betrekken bij de eigen wijk. Als er een (openbare) vergadering van de wijkraad wordt gehouden, mag je als bewoner gewoon aanschuiven. En dan sturen je ze weg, omdat de wethouder graag een onderonsje wil. Dat staat toch haaks op de doelstellingen van de openbaarheid van de wijkraadvergadering?? Bovendien is het niet netjes naar de bewoners toe die speciaal voor dit onderwerp gekomen zijn. Daarnaast werd ons medegedeeld dat de mogelijkheid van ‘in vertrouwen’ iets meedelen in het protocol zou staan. Nou, ik heb tot dusver niks kunnen vinden in het huishoudelijk reglement wat hier op wijst’, aldus Sarolea. De SP zal tijdens de algemene beschouwingen kritische vragen stellen over deze gang van zaken.

U bent hier