h

Directie Tamarinde gaat praten met bezorgde familieleden

20 oktober 2006

Directie Tamarinde gaat praten met bezorgde familieleden

Caroline SaroleaDoor Caroline Sarolea

Afgelopen woensdag heb ik gesproken met mevrouw Bäckes, directeur van de stichting Aveant die Tamarinde beheert. Zij herkende zich niet in het beeld dat het met de verzorging van de bewoners droevig gesteld is. Wel gaf zij toe dat de situatie ?nog niet ideaal? is.

De klachten van een groep familieleden (en ook bij RTV Utrecht zijn sinds de uitzending van afgelopen donderdag veel telefoontjes binnengekomen) kon zij niet verklaren. Toch wil zij met bezorgde familieleden om de tafel gaan zitten om over hun ervaringen te spreken. De dochters die ik heb gesproken hebben een lijst met concrete ideeën over hoe het beter kan. Ik hoop maar dat het een echte dialoog zal zijn en dat het ditmaal echt helpt.

Verder nam mevrouw Bäckes het op voor haar personeel. Zij is bang dat het door alle negatieve publiciteit alleen maar moeilijker wordt om goede mensen aan te trekken.

Ik wil graag benadrukken dat ik helemaal niet twijfel aan de goede wil en inzet van het personeel. Ook niet van de uitzendkrachten. Ik ben juist op zoek naar waar het mis gaat in de organisatie van het werk. En publiciteit is nodig om de zaak in beweging te krijgen.

Er zijn ook voorbeelden van verpleeghuizen die het wel goed doen (terwijl zij niet over meer geld beschikken) en die aan ouderen in hun laatste levensdagen een echt thuis bieden. Het is dus belangrijk niet alleen naar Tamarinde te kijken, maar de discussie breder te trekken.

Wordt vervolgd!

U bent hier