h

Fietsers Leuvenlaan rijden om

3 oktober 2006

Fietsers Leuvenlaan rijden om

Dit college heeft net als de SP de fiets en de fietser hoog in het vaandel. Waar mogelijk wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd en wordt het autogebruik terug gedrongen. Althans, dat zijn de woorden die het college ons doet horen. De SP beoordeelt het college graag op zijn daden en zal de komende jaren het beleid en dus de daden tegen het licht houden.

Leuvenlaan

Waar de Universiteitsweg de Leuvenlaan kruist konden fietsers in het verleden rechtdoor de Leuvenlaan oversteken. Sinds enige tijd is dat niet meer mogelijk en moeten fietsers op de Universiteitsweg omrijden om hun weg te vervolgen. Een verandering die, zo lijkt de SP, de fietser niet ten goede komt. Om de situatie inzichtelijk te maken is een foto van de situatie meegestuurd. De oude positie van de fietsoversteek was in de verte langs de Universiteitsweg.

De SP heeft daarom de volgende vragen voor het college:

1. Kent de wethouder de situatie?
2. Waarom is de oude fietsoversteek verplaatst?
3. Is er bij de beslissing de oversteek te verplaatsen wel voldoende uitgegaan van de belangen van de fietser?
4. Is de verplaatsing definitief of vindt er in een later stadium nog een evaluatie plaats waarnaar veranderingen, aanpassingen of het terugdraaien van de beslissing tot de mogelijkheden behoort? Zo ja, wanneer zal dat zijn?
5. Worden bij een eventuele evaluatie de reacties en meningen van de diverse soorten weggebruikers meegewogen?

U bent hier