h

Fons Luijben licht verkiezingsprogramma toe voor 50-plussers

3 oktober 2006

Fons Luijben licht verkiezingsprogramma toe voor 50-plussers

img_0060.jpg

Op uitnodiging van de ANBO - een vereniging van, voor en door 50-plussers - lichtte SP-Statenlid in Zeeland en kandidaat-Tweede Kamerlid Fons Luijben in Utrecht onze punten voor het ouderenbeleid in het SP-verkiezingsprogramma toe.

Eén van de punten die Fons toelichtte, is dat de AOW welvaartsvast moet worden en blijven. Door de fiscale ouderenkorting te verhogen gaan ouderen met alleen AOW en een klein aanvullend pensioen er extra op vooruit. Ook het openbaar vervoer wordt als het aan de SP ligt gratis voor 65-plussers. Dit maakt ouderen mobieler en voorkomt dat ze in een sociaal isolement belanden. De pensioengrens dient te blijven liggen op 65 jaar. Mensen die zware arbeid verrichten, mogen na maximaal veertig jaar dienstverband met pensioen. De no-claim wordt afgeschaft, evenals de bijdrage in de thuiszorg.

Fons LuijbenFons deed het prima, maar hij kwam toch tijd te kort om fatsoenlijk zijn punten uiteen te kunnen zetten. Na de toespraken bleef hij vrij lang bij de hapjes en drankjes met mensen van de ANBO praten, wat zeer werd gewaardeerd. Bestuurslid Kees de Graaf sprak ook met hem, maar Fons was vooral geïnteresseerd in de mensen die er waren. Kees: "Kijk, als ik hem spreek is het toch een beetje preken voor de eigen parochie. Klopt ook wel, want het was in de schuilkerk (aan het Willemsplantsoen) van de oud-katholieke kerk."

Zie voor meer informatie hoofdstuk 9, Beter samenleven in ons (concept-)verkiezingsprogramma (PDF-bestand).

U bent hier