h

Filmkeuze Paulus Jansen trekt aandacht Writersblock

13 november 2006

Filmkeuze Paulus Jansen trekt aandacht Writersblock

Menig (SP)kiezer denkt met weemoed aan de tijd dat politiek vooral om de inhoud en niet om de verpakking ging. De Nieuwe Kiezer is echter vooral op zoek naar de mens achter de politiek. Vandaar dat internetmagazine Writersblock een Politieke Machtmaker in de strijd gooit om te bepalen wie de populairste kandidaat-politicus van Nederland is.

persbericht writersblock

Ruim twee weken kan het publiek nu gebruik maken van de WB's Politieke Machtmaker. Dat gebeurt op grote schaal en heeft een berg interessante gegevens opgeleverd. Zo zijn er overeenkomsten: gevraagd naar wat we het meest appreciëren aan Nederland verkiezen zowel de burgers als de politici het landschap boven de cultuur, de tolerantie en de recht-door-zee-mentaliteit. Maar er zijn ook opvallende verschillen: politici willen liever Osama bin Laden (50%) aan de tand voelen dan Adolf Hitler (16%). Bij de burgers is die score vrijwel gelijk. Bin Laden (35%) en Hitler (33%).

Politieke speerpunten

Ook de kloof tussen burger en politiek komt naar voren uit WB?s. Matchmaker: 29% van de burgers noemt onderwijs als belangrijkste thema, politici komen niet verder dan 16%. Veiligheid is nauwelijks meer een issue: slechts 2,6% van de burgers vindt dat het meest belangrijk (tegen 7% van de politici). 30% van de burgers zegt lastenverlichting het minst belangrijke thema te vinden.

Populairste politicus in spé

Vrijdag 17 november om 16.00 zal bekend worden gemaakt wie het populairste kandidaat-kamerlid is, dat wil zeggen welke kandidaat het vaakst aan een burger is gekoppeld door WB?s Matchmaker. Op dit moment gaan aan de leiding Thijs Coppus (SP), Rob Bats en Erik Koppe (beide VVD), Menno Nicolai (PvdD) en Martijn van Dam (PvdA). Maar er zijn nog voldoende schommelingen om een spannende week tegemoet te gaan. In de top tien is nog van alles mogelijk.

De mens achter de politicus

Politici zijn ook maar gewoon mensen die bijvoorbeeld van muziek houden (top drie muziekvoorkeur: 1. U2 2. Rolling Stones 3. Fryderyk Chopin) of film ('Alle foute films, maar het meest: Dirty Harry' aldus Paulus Jansen van de SP).

Dirty Harry

Vanaf maandag 13 november presenteert Writers Block magazine dagelijks om 16:00 een aflevering van Politieke Matchmakerfacts. Daarin komen onder andere aan de orde: favoriete dier, website, band, film en boek. Ook zullen de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende partijen aan bod komen. Zo is nu al duidelijk dat VVD?ers en EenNL?ers echte boerenkooleters zijn; CDA?ers en SP?ers houden meer van erwtensoep.

U bent hier