h

14 Januari politiek café: muziekpaleis of amateurkunst?

12 januari 2007

14 Januari politiek café: muziekpaleis of amateurkunst?

Het nieuwe Muziekpaleis aan het Vredenburg opent zoals het er nu naar uitziet haar deuren in januari 2011. Poppodium Tivoli, muziekcentrum Vredenburg en de Stichting Jazz Utrecht (SJU) krijgen hier allen hun nieuwe onderkomen. Vredenburg heeft namelijk geen goede kamermuziekzaal, Tivoli veroorzaakt geluidsoverlast en kan niet groeien, en met SJU loopt het huurcontract af.

De komst van het Muziekpaleis heeft echter in de Utrechtse wereld van de kleinkunst het nodige stof doen opwaaien. Is er na de opening nog genoeg ruimte voor de amateur- en kleinkunst in onze stad? Of krijgt Utrecht er een muzikaal paradepaardje bij dat de stad op de kaart zet van de grote poppodia?

Foto: Binnenstadskrant 2006-03

Om deze vragen te beantwoorden en erover te debatteren wijt de SP afdeling Utrecht op zondag 14 januari 2007 het volgende politiek café Spiritus aan de gevolgen van de komst van het Muziekpaleis.

Te gast zijn in ieder geval:

En uit de lokale politiek de woordvoerders Cultuur:

- Eveline Schell, raadslid voor de VVD
- Gilbert Isabella, raadslid voor de PvdA
- Marel van den Tooren, raadslid voor de SP

Daarnaast is er muziek van de band Talisker, Backwater, Folkgroep Lirio, Smartlappenkoor Nooit Meer Eenzaam en kunt u zoals altijd deelnemen aan het caferendum.

Politiek café SPiritus: muziekpaleis of amateurkunst?
Zondag 14 januari 2007
Café Florin, Nobelstraat 2-4
(gewijzigde locatie)
aanvang 14.30 uur

Voor meer informatie kunt u bellen met Chris Baerveldt op 030-2871892.

U bent hier