h

Eerste actie wijkkerngroep Oost voor goed fietsgebruik

26 februari 2007

Eerste actie wijkkerngroep Oost voor goed fietsgebruik

_dsc0030.jpg

Zaterdag 24 februari kwam de kersverse Wijkkerngroep voor het eerst in actie in de Burgemeester Reigerstraat (Oudwijk), die al snel veranderde in SP Avenue. Van de stadsschouwburg tot aan de tweede Albert Heijn waren de fietsen aan weerszijden van de Nachtegaalstraat/Burg. Reigerstraat voorzien van SP-schuursponzen, zodat er een imposante rode laan ontstond.

De SP wil met deze actie aangeven dat zij staat voor goed gebruik van de fiets als vervoermiddel. De SP wil het gebruik van de fiets stimuleren door provinciaal extra fietspaden aan te leggen en bestaande binnenwegen verkeersluw te maken.

Anderzijds ergeren veel bewoners van de Utrechtse wijk Oost zich aan de overmaat van fietswrakken in hun wijk. Binnenkort zal de lokale wijkkerngroep hierop actie voeren.

_dsc0024.jpg _dsc0034.jpg _dsc0043.jpg _dsc0057.jpg _dsc0059.jpg _dsc0040.jpg

U bent hier