h

Kraam Hema: we won!

2 februari 2007

Kraam Hema: we won!

De kraam voor de HemaHet heeft een tijdje geduurd, maar na anderhalf jaar soebatten is de gemeente tot de conclusie gekomen dat er geen reden was en is om de SP-kraam te weren op de Oudegracht bij de Hema. In een brief van het Hoofd Groep Vergunningen lezen we dat 'u voor de data in 2007 waarop u met een kraam aan de Oudegracht tegenover de Hema wil staan een nieuwe aanvraag voor een tijdelijke standplaats (kunt) indienen'. En dat zullen we zeker doen!

Het begon allemaal in augustus 2005 toen de SP - zoals het hoort - een vergunning aanvroeg voor een kraam op onze vaste stek bij de Hema. Voor het eerst werd ons verzoek niet ingewilligd en sindsdien was de Hema-locatie verboden gebied. Net als alle andere politieke partijen werden wij verbannen naar het 'tochtgat' op de Stadhuisbrug. Een schending van het beginsel van de rechtsgelijkheid, immers, de ambulante handel mocht er wél gewoon staan. Een onhoudbare situatie die voor zover de SP kon beoordelen volstrekt ongegrond was. En dat klopt, want artikel 13 van de standplaatsenverordening biedt hiervoor geen weigeringsgronden. Helaas duurde het wel anderhalf jaar voordat de gemeente daar achterkwam.

U kunt in ieder geval de SP weer snel vinden op onze vaste stek voor de Hema!

Zie ook: Hoezo tijdig afhandelen bezwaarschriften?

U bent hier