h

Utrechtse kandidaten voor verkiezingen Eerste Kamer

8 februari 2007

Utrechtse kandidaten voor verkiezingen Eerste Kamer

Na de Provinciale Staten-verkiezingen kiezen de nieuwe statenleden de leden van de Eerste Kamer. Ook Utrecht is vertegenwoordigd op de SP-conceptlijst voor de verkiezingen met maar liefst vier kandidaten: Nanneke Quik-Schuijt, Paul Peters, Bob Ruers en Jamila Yahyahoui.

Nanneke Quik-Schuijt ( 1942)

Kinderrechter met meer dan 30 jaar ervaring; vice-president van de Rechtbank Utrecht, mediator. Expert in familie- en kinderrecht. Adviseur van de Tweede-Kamerfractie, schreef mee aan het verkiezingsprogramma.

Paul Peters (1942)

Oud-hoogleraar teratologie en ontwikkelingstoxicologie Universiteit Utrecht; oud-hoofdinspecteur Levensmiddelen, Keuringsdienst van Waren van het Staatstoezicht op de Volksgezondheid; was drie jaar nationaal expert zeldzame ziekten bij Europese Commissie in Luxemburg.

Bob RuersBob Ruers (1947)

Lid van de gemeenteraad Utrecht van 1986 tot 2001, senator van 1998 tot 2003 en meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat. Mede-oprichter comité Asbestslachtoffers.

Jamila YahyaouiJamila Yahyaoui (1983)

Voorzitter ROOD Utrecht en actief bij de landelijke organisatie van ROOD. Werkte als leerkracht en onderwijsassistent binnen het speciaal basisonderwijs. Momenteel volgt ze de studie pedagogiek. Voor de Eerste Kamer-verkiezingen is zij de lijstduwer!

Zie ook de website van de SP Provincie Utrecht.

U bent hier