h

Nat, koud en eengure wind bij HEMA

5 maart 2007

Nat, koud en eengure wind bij HEMA

copy-of-img_0091.jpg

Nat, koud en een gure wind maakten het folderen zaterdagochtend niet tot iets wat de gemiddelde Nederlander als hobby zou kiezen. Maar ja, wie groot wil zijn moet pijn lijden. Of was dat mooi? Nou ja, het is mooi als de SP groot wordt/blijft, dus in dit geval is het spreekwoord in de aangepaste vorm van dezelfde betekenis.

Hoe dan ook, met name de harde, koude wind maakten het werk er niet makkelijker op. Alles moest vastgebonden of geplakt zijn en er moesten aambeelden op de stapels met folders gelegd worden om niet alles over de hele Oudegracht verspreid te zien worden zonder dat het uitgedeeld was.

Toch was het een succes en waren er nog heel wat mensen bereid om hun handen uit de zakken te halen om de folders (en sponsjes, want die zijn erg gewild) aan te nemen. Ook l'ecriteur stond blauwbekkend rode gedachtes en folders te verspreiden, maar was niet rouwig om het feit dat de deur van de HEMA open staat en de mogelijkheid biedt om af en toe de temperatuur weer naar een kleine 37 graden Celsius te brengen. Ik heb nog een paar leuke foto's kunnen maken van blauwe persoontjes in rode pakjes die een bonte verzameling van mensen tot een glimlach zien te brengen.

Toch is het te merken dat de mensen een beetje verkiezingsmoe zijn en buiten de weersomstandigheden gerekend kostte het meer moeite als voorgaande keren om mensen tot een gesprek uit te nodigen. Opvallend is dat veel mensen van mening zijn dat de SP bij de onderhandelingen over het kabinet te snel "opstapten". Dat gaf in ieder geval wel de mogelijkheid om te vertellen hoe het werkelijk in elkaar zat.

Al met al toch een geslaagde campagnedag.

Donald Quist

copy-of-img_0094.jpg copy-of-img_0086.jpg copy-of-img_0099.jpg copy-of-img_0098.jpg

U bent hier