h

Politiebureau Tolsteeg blijft dicht

23 maart 2007

Politiebureau Tolsteeg blijft dicht

Tim SchipperDoor Tim Schipper

Vele tientallen reacties ontvingen we op onze enquete over de sluiting van de publieksbalie van politiebureau Tolsteeg. Het is gebleken dat het onderwerp erg leeft in de buurten Oost en Zuid en dat verreweg de meeste mensen de sluiting een kwalijke zaak vinden.

COV

Als SP zijn we erg blij met uw respons en steun. Maar daarmee houdt onze blijdschap ook meteen op, want in de commissie Bestuur en Veiligheid eerder deze week, gaf de burgemeester aan dat de sluiting niet ongedaan gemaakt wordt. Behalve bij de PvdA vond ons pleidooi tot het heroverwegen van het besluit geen steun in de commissie.

Het is een zaak waarover de politie zelf beslist en die kiest voor meer blauw op straat en minder achter het bureau, was een van de argumenten die de burgemeester gaf.

Een beetje vreemd argument, want men gaat er vanuit dat de aangiftebereidheid niet minder wordt door de sluiting. Per saldo betekent dat toch dat er evenveel tijd besteed moet worden aan het opnemen van de aangiftes, evenveel manuren achter het bureau. Tenzij de agenten op het Paardenveld of de Marco Pololaan sneller typen dan in Tolsteeg...

Als we dit met zijn allen niet willen, zou de burgemeester bovendien best met de vuist op tafel kunnen slaan richting de politie. Dat zit er echter niet in.

Voor de SP is de bereikbaarheid van publieke voorzieningen in de wijken een groot goed. In plaats van minder zouden er wat ons betreft meer politieposten in de wijken moeten komen. Het belang van laagdrempelige bereikbaarheid van de politie in de wijk lijkt ons duidelijk. Helaas moeten we constateren dat het beleid precies de andere kant op gaat.

U bent hier