h

SP voert actie voor fijnmaziger netwerk buslijnen Utrecht

3 maart 2007

SP voert actie voor fijnmaziger netwerk buslijnen Utrecht

De SP voert maandagochtend 5 maart overal in de provincie Utrecht actie voor een fijnmaziger netwerk met meer buslijnen en een hogere frequentie van bussen. Onder de leuze ?Marktwerking sloopt openbaar vervoer? wil de SP met deze actie duidelijk dat het openbaar vervoer niet aan de grillen van de markt en de elkaar kapot concurrerende busmaatschappijen moet worden overgelaten.

De SP is van mening dat de provincie de touwtjes weer in handen moet nemen van het openbaar vervoer. De privatisering heeft namelijk alleen maar geleid tot verslechtering van de dienstverlening. De bereikbaarheid van dorpen en wijken gaat achteruit, de frequentie van buslijnen gaat omlaag en de kwaliteit van de bussen laat steeds meer te wensen over. En dit allemaal om de winst van de busbedrijven zo hoog mogelijk te krijgen.

Daarbij komt dat de regels die aan de vervoersbedrijven zijn opgelegd slecht worden gecontroleerd. Dit geeft de mogelijkheid voor de bedrijven om ze ook slecht na te leven. Bussen vallen regelmatig uit, de positie van werknemers staat onder druk en er wordt bezuinigd door met oude bussen te rijden. Met alle gevolgen van dien, zoals onlangs nog bij in Noord-Brabant. Bij een onaangekondigde inspectie van Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) werden 21 van de 22 gecontroleerde bussen van Arriva afgekeurd.

Op de volgende locaties zijn SP-ers maandag 5 maart actief:

Stationsplein, Amersfoort. 07.00 - 09.00 uur
Station Bilthoven. 07.00 - 09.00 uur
Tramhalte Binnenstad, IJsselstein. 07.00 - 08.00 uur
Streekbusstation Utrecht Centraal. 07.00 - 09.00 uur
Streekbussen Station Driebergen-Zeist. 07.00 - 08.00 uur

U bent hier