h

Zwembad Krommerijn is weer zomerklaar

25 april 2007

Zwembad Krommerijn is weer zomerklaar

dsc01249.JPG

Door fractiemedewerker Joram Verspaget

Gisterenavond mocht ik getuige zijn van het zomerklaar maken van buitenzwembad de Krommerijn. Met hulp van tientallen vrijwilligers haalden de leden van zwemvereniging UZSC de overkapping van het 50 meter-bad vandaan. Het verwijderen van deze reeds afgeschreven opblaashal was een heus spektakel !

In de winterperiode huurt de Beheerstichting Zwembad De Krommerijn namens UZSC het zwembad van de gemeente en zorgt ze voor de overkapping. Dat deze kap echter afgeschreven is, valt goed te zien op deze, deze en deze foto.

dsc01218.JPG

Ook het zwembad zelf heeft een flinke opknapbeurt nodig. De gemeente Utrecht is momenteel dan ook bezig met plannen om de boel te renoveren. De SP juicht dit van harte toe, maar de verbouwing mag niet ten koste gaan van het openluchtkarakter en de ruimte en rust van de ligweide. Raadslid Marcel van den Tooren: "Utrecht verdient een kwalitatief goed buitenbad. Het beheer en huur van het bad in de wintermaanden door de Beheerstichting is een uniek samenwerkingsverband tussen UZSC en de gemeente. Niet alleen zorgt de zwemvereniging zo voor de exploitatie, maar brengt ze ook nog het nodige geld in het laatje."

In de plannen van de gemeente komt de semi-permanente overkapping weer terug, maar wel zonder opblaaskap. In plaats daarvan krijgt het bad een mobiele overkapping, die in de zomermaanden van het zwembad gehaald kan worden. De SP vindt dit een goede oplossing.

dsc01263.JPG

Punt van debat is of een deel van het terrein van zwembad Krommerijn bebouwd moet worden. De gemeente wil vijf à zes kavels bouwen langs de Weg naar Rhijnauwen. De SP is hier tegen, omdat dit ten koste gaat van het groen van Krommerijn. Ook hier geldt: geen Groen voor Poen!

Voor meer informatie:
Marcel van den Tooren, 030-2722754

Zie ook:

De Krommerijn blijft openluchtbad
Zwembad Krommerijn moet blijven!
Reacties op SP-actie voor zwembad de Krommerijn

U bent hier