h

Gemeente propt terrein Zijdebalen vol met woningen

16 mei 2007

Gemeente propt terrein Zijdebalen vol met woningen

zijdebalen.jpg

De gemeente wil het bedrijventerrein Zijdebalen tussen de Vecht en de Westerdijk bij de Oudenoord gaan omvormen tot woninggebied met ruimte voor kleine bedrijven. Een goed plan vindt de SP. Tot onze verbazing wil het college echter maar liefst 250 woningen per hectare realiseren. Zo'n hoge bouwdichtheid komt bijna nergens in Nederland voor. Dit blijkt uit het structuurplan dat het college heeft uitgebracht.

De gehele commissie Stedelijke Ontwikkeling - die de plannen Zijdebalen gisterenavond besprak - staat achter de herontwikkeling van het gebied, maar kan niet leven met de geplande woningdichtheid. Het probleem is echter volgens wethouder Bosch (Ruimtelijke Ordening) dat als de raad het structuurplan niet aanneemt, de gemeente haar voorkeurrecht op de grond verliest. Dit kan betekenen dat de ontwikkeling het gebied na het verlopen van het voorkeursrecht (dat niet meer verlengd kan worden) aan de markt wordt overgeleverd.

De SP erkent met de rest van de commissie dit dilemma, maar het daarom maar volproppen van het gebied is onacceptabel. De SP heeft daarom geen zin om in te stemmen met een slecht plan om zo het voorkeursrecht te behouden.

Wethouder Bosch heeft in ieder geval de commissie beloofd met een nieuw structuurplan te komen met hopelijk een lagere woningdichtheid.

Zie voor meer informatie over het structuurplan deze pagina.

U bent hier