h

Bouwplan Lieflandlaan: Groen voor Poen nieuwe stijl

20 juni 2007

Bouwplan Lieflandlaan: Groen voor Poen nieuwe stijl

Tim SchipperDoor Tim Schipper

38 woningen op het enige stukje groen dat het wijkje tussen Mr. Tripkade - Kardinaal de Jongweg en het spoor rijk is. De wijkraad is tegen, de bewoners zien het niet zitten en willen het sportveld liever in zelfbeheer nemen. En dus... gaat het door, met hartelijke steun van GroenLinks.

Liefland 3
Op de foto rechts van de pijl het te bebouwen sportveld.

Wethouder Giesberts verdedigde het plan door te stellen dat hij wel 500 m2 openbaar groen toevoegt, want nu is het veld niet toegankelijk. Maar als je het niet bebouwt en het in zijn geheel een groen- en speelbestemming geeft is dat nog een flink stuk meer, in een verder volledig stenen omgeving, die al dik onder de wenselijke groennorm van 75m2 per woning zit. De dichtstbijzijnde veilige speelgelegenheid voor de ruim 100 kinderen onder de 10 jaar is het Griftpark, maar dat maakt blijkbaar niet uit.

Omwonenden die een aanvraag hadden gedaan voor het bouwen van een schuurtje, werden door de gemeente het bos in gestuurd met de mededeling dat het geldende bestemmingsplan (2003) te jong was voor een dergelijke aanpassing. Wat voor bewoners geldt, geldt echter niet voor de gemeente. Ook voor dit bouwplan moet een zogenaamde artikel 19 procedure worden gevolgd, omdat het niet in het bestemmingsplan past.

In 2002 werd een motie aangenomen in de raad, waarmee aan de Eykmanlaan een minder dichte bebouwing werd afgedwongen. Gevolg: een financiƫel tekort en de ontwikkelaar niet blij, maar die kreeg de belofte ergens anders te mogen compenseren. Inmiddels is er al lang een oplossing voor het financiƫle tekort, maar gaan we gewoon door met Groen voor Poen nieuwe stijl...

U bent hier