h

Wethouder Bosch (PvdA): bouwplan Briljantlaan blijft 6-8 hoog

13 juni 2007

Wethouder Bosch (PvdA): bouwplan Briljantlaan blijft 6-8 hoog

Tim SchipperDoor Tim Schipper

Tegen de wil van buurt en wijkraad in komen er geen aanpassingen in hoogte van het bouwplan Briljantlaan - Diamantweg. De 18 meter hoge muur op de erfafscheiding van de kinderboerderij is onvermijdelijk, aldus wethouder Bosch (PvdA).

Voor de zoveelste maal de Visie Rotsoord in de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 12 juni. De wethouder beriep zich op een eerder verkregen raadsmeerderheid voor de Nota Van Uitgangspunten. Daarmee heeft hij een punt, maar inmiddels beginnen meer partijen het klamme zweet te krijgen bij de constante kritiek uit de wijk. De zogenaamde artikel 19 procedure voor ontheffing van het bestemmingsplan moet nog langskomen, dus wie weet.

Diamant

De visie Rotsoord heeft nog weinig anders opgeleverd dan discussie over maximale en gemiddelde bouwhoogtes. Net nu we het erover eens waren dat dat per afzonderlijk bouwplan bekeken moet worden, kwam de wethouder met een brief dat hij dat uitgangspunt pas wil huldigen na de nu bekende bouwplannen Onyxweg, Viconaterrein en dus Briljantlaan-Diamantweg. Gewenst of niet, deze moeten doorgaan.

De SP vindt dat op deze manier buurt en wijkraad worden geschoffeerd. Draagvlak wordt met de mond beleden, maar alleen in de praktijk gebracht als het uitkomt. Het vermoeden lijkt gerechtvaardigd dat dit niet de laatste commissiebespreking van de Visie Rotsoord was...

U bent hier