h

ROOD enquteert over Utrechts deurbeleid

11 augustus 2007

ROOD enquteert over Utrechts deurbeleid

img_0024.jpg

Een groepje van ROOD Utrecht ging gisterenavond de Utrechtse binnenstad in om jongeren te spreken over het deurbeleid in het Utrechtse uitgaansleven. Hiermee wilde ROOD onderzoeken in hoeverre de maatregelen die het Panel Deurbeleid heeft getroffen, hebben geholpen.

De enquĂȘte-actie is een vervolg op de deurbeleidactie van ROOD Utrecht van twee jaar geleden. Toen bleek dat er inderdaad in het Utrechts uitgaansleven mensen werden geweigerd op basis van hun uiterlijk en/of afkomst. ROOD Utrecht presenteerde de uitkomst van het onderzoek in oktober 2005 aan burgemeester Brouwer-Korf.

De gemeente was op dat moment samen met het Openbaar Ministerie, Koninklijk Horeca Nederland en de Politie Regio Utrecht bezig met het opzetten van een convenant om discriminatie bij uitgaansgelegenheden aan te pakken.

De komende tijd duiken de jongeren van de SP Utrecht nog een aantal keer de Utrechtse binnenstad in om een representatief beeld te krijgen van het huidige Utrechtse deurbeleid. De belangrijkste vraag hierbij: hebben de maatregelen van het Panel Deurbeleid geholpen tegen discriminatie in het uitgaansleven? Binnenkort zullen wij hierover meer berichten.

U bent hier