h

Oppositiepartijen willen raadsdebat Kanaleneiland-Noord

28 september 2007

Oppositiepartijen willen raadsdebat Kanaleneiland-Noord

De VVD, SP, Stadspartij Leefbaar Utrecht en D66 willen met de Raad in debat over de situatie in Kanaleneiland-Noord. De partijen maken zich grote zorgen over de kritieke toestand in de wijk ten aanzien van de veiligheid. Tijdens het debat willen de partijen opheldering van het College over de ontwikkelingen in de wijk.

In Kanaleneiland-Noord is de criminaliteit in 2006 schrikbarend gestegen en ook dit jaar neemt de onveiligheid toe. Volgens de VVD, SP, Stadspartij Leefbaar Utrecht en D66 is er sprake van een kritieke toestand. Een week geleden heeft het College maatregelen aangekondigd, waaronder een samenscholingsverbod.

De situatie ontwikkelt zich volgens de aanvragers van het debat van kwaad tot erger. De fracties willen daarom opheldering van het College hoe de situatie in Kanaleneiland-Noord zo heeft kunnen verergeren. De partijen willen weten of dit aan het tot nu gevoerde beleid van politie en gemeente ligt.

Ook betwijfelen de fracties of de genomen maatregelen afdoende zijn om de straat te heroveren op een kleine honderd jongeren. De partijen vragen zich af of een samenscholingsverbod niet alleen maar tot een verplaatsing van het probleem leidt. Volgens de partijen moet criminaliteit hard en gericht worden aangepakt. In dit geval lijkt een lik-op-stuk aanpak volgens de partijen dan ook op z?n plaats.

Het interpellatiedebat zal plaatsvinden tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 oktober 2007.

U bent hier