h

Referendum met het rode potlood? Nog een ton erbij!

20 september 2007

Referendum met het rode potlood? Nog een ton erbij!

Morgen dient bij de rechtbank van Alkmaar een 'verzoek om een voorlopige voorziening' van de stichting Wij vertrouwen stemcomputers niet. Het gaat er daarbij om of de rechter de goedkeuring van de minister over het gebruik van Nedap stemmachines schorst. Als de rechter de stichting gelijk geeft, moet Utrecht het burgemeestersreferendum met potlood en papier afwerken. Extra kosten 100.000 euro, zo blijkt uit een brief van juridische zaken.

De gemeente wil juist vanwege de organisatie van het referendum uiterlijk maandag 24 september de uitspraak van de rechter hebben. Op zich logisch, want dan is er plotseling een hoop werk aan de winkel. Mocht het zover komen, dan is dat voor de SP een reden extra om het hele referendumcircus alsnog af te blazen. Het is volstrekt onacceptabel om voor deze operatie fopspeen nog dieper in de buidel te tasten. Nu de heer Pans heeft aangegeven eigenlijk niet zo gemotiveerd te zijn, is het referendum sowieso al niet meer nodig...

U bent hier