h

Vliegen naar Cannes om met Nederlandse vastgoedbobo's te spreken

5 september 2007

Vliegen naar Cannes om met Nederlandse vastgoedbobo's te spreken

Onder de gezamenlijke noemer Holland Region presenteerde de gemeente Utrecht zich in het voorjaar samen met Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam Airport Area op de jaarlijkse vastgoedbeurs Mipim in Cannes. Voor Utrecht vlogen twee wethouders en 6 ambtenaren voor 4 dagen naar de zon, à raison de 65.000 euro.

MIPIM Vastgoedbeurs

Uit het verslag van de beurs bleek dat de diverse delegaties zich vrijwel uitsluitend verstaan met landgenoten, waarmee de vraag zich opdringt of je daarvoor nou wel naar Cannes moet vliegen. Zeker als je als stad een groen aura wil koesteren.
"Om sommige dingen kun je niet heen en dit is nou eenmaal in Cannes," was het commentaar van wethouder Bosch op vragen van SP-raadslid Tim Schipper.

Dat is waar, tot het moment dat je het met zijn allen onzin vindt. De SP is al zo ver. Nu de rest nog...

Ter lering en vermaak de bevindingen van een voormalig deelnemer.

MIPIM2

Hieronder de bijdrage van Tim Schipper in de raadscommissie:

2 wethouders en 6 ambtenaren reizen naar Cannes om daar te spreken met hoofdzakelijk Nederlandse relaties. Uit het verslag lees ik het volgende: ?Bezoekers uit alle landen zijn vooral gericht op het ontmoeten van eigen landgenoten. Het opdoen van nieuwe internationale relaties is moeilijk. MIPIM is nuttig en efficient om belangrijke (inter)nationale vastgoedrelaties te ontmoeten. De evenementen worden steeds aparter en duurder.?
Voorzitter; of het nuttig was zal moeten blijken. Of het ?efficient? is om met z?n allen naar Cannes te vliegen om andere Nederlanders te spreken waag ik te betwijfelen, zeker als je als gemeente graag een groen aura wil hebben. Wat heeft het ons gekost? En dat bedoel ik letterlijk; wat kost het de gemeente om 2 wethouders en 6 ambtenaren voor vier dagen in Cannes te stallen? Graag een antwoord op deze vraag. Mag afgerond worden op 1000 euro. En nog wat minder exacte wetenschap; wat levert het ons op en had dat niet in Motel Bunnik bereikt kunnen worden?

U bent hier