h

Zestig banen Hofpoort ziekenhuis op de tocht

8 september 2007

Zestig banen Hofpoort ziekenhuis op de tocht

Om uit de rode cijfers te komen, wil de dirctie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden dit jaar haar personeelsbestand met zestig plaatsen inkrimpen. Gesprekken tussen de directie en Vakbond Nu'91 zijn vastgelopen, nadat er een conflict is ontstaan over een sociaal plan.

Al maanden is er onduidelijk op welke afdelingen zestig arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Het Hofpoort verwacht dat de zorg wel overeind blijft. Nu'91 vraagt zich echter af hoe dat kan, als niet eens duidelijk is wie er weg moeten.

Volgens de bond wil de directie zonodig hard kunnen ingrijpen. Personeel zou bij gedwongen functieverandering genoegen moeten nemen met salarisafbouw. Ook moeten desnoods mensen gedwongen kunnen worden ontslagen, heeft de werkgever de bond laten weten.

Districtsbestuurder Gorrit Smit van Nu'91: "We zijn serieus in onderhandeling, maar de standpunten liggen nog ver uit elkaar. Wij denken dat een sociaal plan heel goed mogelijk is. Maar de werkgever denkt daar anders over. Het bod dat er nu ligt, is onder de maat. Men denkt geen behoefte te hebben aan een sociaal plan, terwijl dat wettelijk verplicht is."

Arno Hagemans

U bent hier