h

Café SPiritus in gesprek met Nel Hoetmer

21 oktober 2007

Café SPiritus in gesprek met Nel Hoetmer

 Vincent in gesprek met Nel HoetmerNel Hoetmer in gesprek met interviewer Vincent Wijlhuizen (foto: Francis van Boxtel)

Elke SPiritus interviewt Vincent van Wijlhuizen een actieve SP?er over zijn/haar leven, wat hij/zij doet bij de SP en waarom hij/zij lid is geworden van de partij. Zondag 21 oktober spraken we met Nel Hoetmer uit Woerden.

Nel Hoetmer woont in Woerden, maar is actief in de stad Utrecht. Ze heeft een tijdje meegeholpen aan het opzetten van een afdeling in Woerden, maar dat is helaas mislukt. Sinds september 2005 is ze lid van de SP uit woede over het ziektekostenbeleid van het toenmalige kabinet. "Dat was voor mij de druppel. Door de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel zijn de verzekeringen voor heel veel mensen onbetaalbaar geworden."

Tegenwoordig helpt Nel mee met het verzorgen van de Tribune en is ze coördinator van de kraam. "Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 sta ik op de kraam en dat bevalt me harstikke goed. Ik vind het vooral leuk om met verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking te praten en uit te leggen hoe dingen in elkaar zitten. Vaak krijgen we op de kraam heel persoonlijke verhalen te horen. Vooral over de thuiszorg krijgen we veel reacties van mensen die daarin werken. Het zijn vaak nare verhalen. De thuiszorg gaat er op achteruit."

En wat doe je als je geen antwoord hebt om een vraag van een bezoeker?

"Dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de verkiezingen van 2006 had ik me goed ingelezen. Toen vroeg iemand wat het SP-beleid is ten opzichte van roken in de horeca. Daar had ik geen antwoord op en vroeg ik het aan iemand anders van de kraam. Die wist het ook niet en toen bleek dat de SP daar nog geen standpunt over had."

En wat wil je veranderen in Utrecht als je de kans kreeg?

"Het Vredenburg. Ik vind het vreselijk wat er daar nu allemaal gebeurt. Ze hadden gewoon moeten afblijven van het plein."

U bent hier