h

Geneuzel vierkante meters kost buurthuis De Heycop de kop

24 oktober 2007

Geneuzel vierkante meters kost buurthuis De Heycop de kop

Caroline SaroleaDoor Caroline Sarolea

De gemeente heeft afspraken met welzijnsinstellingen in de stad hoeveel vierkante meter buurthuis er per hoeveel inwoners mag zijn. Dit is de reden dat buurthuis Heycop in de Dichterswijk, waar Marokkaanse buurtvaders succesvolle projecten met jongeren uitvoeren, de deuren moest sluiten.

Heycop
Suikerfeestmaaltijd in de Heycop

Volgens de SP is dat nu typisch een voorbeeld van doorgeschoten beleid. De SP is er niet tegen dat gemeente meetbare afspraken maakt met welzijninstellingen, maar de SP vindt dat je wel altijd moet blijven naar de context van deze afspraken en de gevolgen die deze afspraken hebben op lopende projecten. Dit is gewoon dom beleid: een succesvol project, dat juist gericht is op jongeren van de straat te houden (en willen we dat anno 2007 niet allemaal?) om deze reden de das om doen. De SP zal wethouder van Eijk hierover vragen stellen.

U bent hier