h

Het blijft onrustig bij Aveant: Waar is de Raad van Toezicht?

7 november 2007

Het blijft onrustig bij Aveant: Waar is de Raad van Toezicht?

Caroline SaroleaDoor Caroline Sarolea

Zo?n vijftig personeelsleden hebben het vertrouwen opgezegd in de bestuurder van Aveant, E. Mulder. Adviesbureau CC Zorgadviseurs publiceerde vorige maand al een vernietigend rapport over de cultuur binnen Aveant.

Eerder dit jaar zegde de COR het vertrouwen op in deze bestuurder en de televisiebeelden die RTV Utrecht dit jaar uitzond over Tamarinde logen er ook niet om.
Helaas hebben wij als gemeenteraad geen invloed op de zorginstellingen in onze stad. Dat is het terrein van de staatssecretaris in Den Haag. Wat onze taak wél als volksvertegenwoordiger is, is het aan de kaak stellen van situaties waarbij burgers van onze stad onheus bejegend worden of niet serieus genomen worden. Helaas, helaas, helaas bereiken mij nog steeds negatieve signalen van Utrechtse burgers (werknemers en bewoners van de zorginstellingen) over de ontwikkelingen binnen Aveant, alle goede bedoelingen van de heer Mulder ten spijt. Dat een COR (het vertegenwoordigend orgaan van alle personeelsleden) het vertrouwen in haar bestuurder opzegt, dat 50 personeelsleden dit zelf ook nog eens doen en dat een extern bureau het vervolgens ook niet mooier kan maken dan het is, zijn voorbeelden die meer dan ernstig zijn en het predikaat crisis verdienen. Het wordt tijd dat de Raad van Toezicht van zich laat horen.

U bent hier