h

Protest Lunetten succes: vellen bomen opgeschort

16 november 2007

Protest Lunetten succes: vellen bomen opgeschort

Naar aanleiding van alle commotie die ontstaan is rond het vellen van bomen zijn stadsbreed alle vellingen van bomen opgeschort. Wethouder Giesberts wil dat er meer maatwerk verricht wordt. Hier wil hij eerst goed over nadenken.

De voorgenomen bomenkap in de straten Vesuvius en Filipijnen was het belangrijkste punt vanuit de buurt, tijdens de raadsbijeenkomst in de wijk zuid, afgelopen woensdag. Vanwege wortelopdruk zouden alle bomen in deze straten om moeten. Zeer dubieus beleid, als je ziet dat in andere gemeenten moderne technieken worden gebruikt om wortelopdruk tegen te gaan of te verhelpen.

Stadsbreed ontstaat er steeds meer weerstand tegen de grootschalige bomenkap. Dat is niet voor niets. Een goede zaak dus om het beleid eens te heroverwegen.

Kappen

Voorlopig zijn de bomen in Lunetten gevrijwaard van de kettingzaag. Voor de Vesuvius is de velaanvraag zelfs ingetrokken, vanwege een fout in de procedure. Hoe Utrecht verder omgaat met de boowortelproblematiek wordt dus nader bekeken.

De vraag blijft wel of dit inzicht niet wat eerder had kunnen komen...

U bent hier