h

SP Utrecht steunt actie politie

22 januari 2008

SP Utrecht steunt actie politie

De SP steunt de politiebonden in hun afwijzing van het laatste bod van minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) in de onderhandelingen over een nieuwe cao. Met dat bod zou de gemiddelde politieagent er de komende twee jaar, de inflatie meegerekend, amper op vooruit gaan. En dat terwijl agenten nu al nauwelijks rond kunnen komen van hun salaris.

zelfde geld

Het salaris bij de politie staat al tijden vrijwel stil. Netto zijn agenten er de afgelopen jaren zelfs op achteruit gegaan. Om onder andere de gestegen ziektekostenpremies te kunnen betalen, moeten sommigen er een baan bijnemen. Een hoofdagent, met twintig jaar ervaring, houdt 1.700 euro netto over na verrekening van overuren en nachtdiensten.

Om de actievoerende agenten een hart onder de riem te steken, zal de SP-afdeling Utrecht de op 23 januari een presentje aanbieden op politiebureau Paardenveld.
Raadslid Michel Eggermont: ?De actiebereidheid onder de agenten die ik gesproken heb, is groot. Ze worden geacht ieder moment van de dag snel ter plaatse te zijn als het hommeles is. Maar als het aankomt op een fatsoenlijk loon, geeft de politiek niet thuis. Dat pikken ze niet meer. En terecht.?

Meer informatie: Michel Eggermont 06-81082068

U bent hier