h

Vervolgverhaal BEFU-terrein: Meer hoofdpijn voor Giesberts

24 januari 2008

Vervolgverhaal BEFU-terrein: Meer hoofdpijn voor Giesberts

Tim SchipperDoor Tim Schipper

Op 1 november 2007 hield de coalitie GroenLinks uit de wind, door te kiezen voor de 'Omklapvariant' in het dossier Van Hees-BEFU-terrein. Tevens gaf men daarmee wethouder Giesberts de kans op een tijdelijke vlucht vooruit. Een paar maanden extra de tijd om iets te realiseren wat - naar nu blijkt - 3 tot 5 jaar kost, omdat de gemeente Nieuwegein de route voor het vrachtverkeer van aannemer Van Hees onder de A12 door, wil meenemen in een integraal verkeersplan voor het bedrijventerrein.

Nieuwegein
de haven van Ballast-Nedam

In juni 2007 pleitte de SP voor een onderzoek naar een alternatieve lokatie voor aannemersbedrijf van Hees op het terrein van Ballast-Nedam in Nieuwegein. Die lijkt wel degelijk te kunnen, nu Ballast-Nedam de haven niet mag dempen en een bedrijf als Van Hees past in het geldende bestemmingsplan.

3 tot 5 jaar dus voordat de Omklapvariant gerealiseerd zou kunnen worden. Van Hees vecht de onteigening in Dichterswijk aan, wegens een te laag bod en het ontbreken van een reëel alternatief. (Bron: Ons Utrecht van 23 januari 2008)
Als Van Hees nog jaren blijft zitten in Dichterswijk, kan de gemeente claims verwachten van de ontwikkelaar aldaar, in verband met het niet kunnen afbouwen van de wijk. Volop hoofdpijn dus voor wethouder Giesberts. Hard inzetten op het Ballast-terrein lijkt zijn beste optie.

Eén ding weet de wethouder zeker: vrachtverkeer van Van Hees door Hoograven is geen optie meer. Dat bevestigde hij nogmaals in Ons Utrecht.

U bent hier