h

Bewonersplatform ACA-dreven: laten staan die flats!

21 februari 2008

Bewonersplatform ACA-dreven: laten staan die flats!

Tim SchipperDoor Tim Schipper
De gemeenteraad bezocht gisterenavond Overvecht-Zuid. Onderdeel daarvan was een gesprek met de bewoners van het 'probleemgebied' rond de Wolgadreef. Opvallend: een keur aan kleinschalige bewonersinitiatieven, positieve blik op de toekomst.

"Bij gedwongen verhuizing van de flatbewoners is dat allemaal weer weg, maar Mitros dramt door. Er valt alleen te praten over hun eigen plan." aldus het bewonersplatform ACA-dreven. En dat plan is een zogenaamde 'hoog niveau renovatie' voor een deel van de flats, waarbij de bewoners al dan niet tijdelijk moeten verhuizen. De flats aan de Apollodreef moeten plaatsmaken voor lagere appartementen en een strook eengezins koopwoningen.

ACA-dreven

Doe maar gewoon een goede opknapbeurt, daar wachten we al jaren op. Het ene plan wordt gevolgd door weer een plan. Nu is er weer een gebiedsplan, waar we over mogen meepraten. Intussen gebeurt er al 15 jaar niets aan (groot) onderhoud, waarvoor we wel betalen. In een notedop het verhaal van het platform.

Het vervolg van het raadsbezoek vond plaats in de Al Farouk moskee aan de Winterboeidreef. Onder andere een gesprek over het wijkactieplan in het kader van de Vogelaargelden. Met stoom en kokend water in de zomer van 2007 in elkaar gezet, samen met de buurt. De hele buurt? Nou nee. Helaas was de moskee, waar een flink deel van de wijk zeer geregeld komt met ervaringen, verhalen en moeilijkheden, niet uitgenodigd.

Collectante

En het verhaal van Ahmed en Chalid. Twee Marokkaanse jongeren, die op eigen initiatief activiteiten organiseren voor jongeren in alle leeftijdscategorieën. Positieve gasten, die gaan voor hun wijk.

Het zou wel eens zo kunnen zijn dat alle top-down aandacht en plannenmakerij goeddeels overbodig is. De wijk is al volop zelf bezig.

U bent hier