h

En tegen discriminatie:Doe mee, praat mee!

6 maart 2008

En tegen discriminatie:Doe mee, praat mee!

eentegendiscriminatie.PNG

GroenLinks, PvdA en SP slaan de handen ineen tijdens de Utrechtse Week tegen Discriminatie. De drie politieke partijen organiseren twee debatten, komen met eigen onderzoek en voeren samen actie op straat. De week duur van 15 tot en met 21 maart 2008.

Tijdens de Utrechtse Week tegen Discriminatie maken GroenLinks, PvdA en SP duidelijk dat discriminatie ongewenst is en krachtig bestreden moet worden. Deze speciale week draait om de vraag hoe we discriminatie zo effectief mogelijk kunnen bestrijden en hoe we een tolerante stad krijgen.

In de Week tegen Discriminatie worden de resultaten van twee onderzoeken gepresenteerd. De jongerenafdeling van de SP heeft onderzoek gedaan naar discriminatie aan de deuren van discotheken en cafés. GroenLinks presenteert een groot onderzoek onder bewoners van de wijken Kanaleneiland en Hoograven over discriminatie. Waar doet dat zich het meeste voor, op welke gronden en wat kunnen we er op wijk -en buurtniveau aan doen?

De onderzoeken, de debatten die daarop volgen en de actie op straat moeten leiden tot een beweging om discriminatie echt tegen te gaan.

Het programma

Actie: Geen discriminatie aan de deur!
Zaterdag 15 maart, 22.00 - 24.00 uur, locatie: zie website

Jongeren van ROOD, Dwars en de Jonge Socialisten gaan met burgemeester Aleid Wolfsen de stad in om met jongeren te praten over discriminatie aan de deur en om het Panel Deurbeleid (meldpunt deurdiscriminatie) te promoten. We starten de actie met de presentatie van een onderzoek naar discriminatie aan de deuren van discotheken en cafés, uitgevoerd door ROOD (de jongerenafdeling van de SP). Burgemeester Aleid Wolfsen reageert op de resultaten.

Debat: Versterk de krachten in de wijk, pak discriminatie aan
Dinsdag 18 maart, 20.00 - 22.00 uur, locatie: De Drie Generaties (Bernardottelaan 23)

GroenLinks presenteert de resultaten van een groot onderzoek naar ervaringen van bewoners in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Hoograven met discriminatie, uitgevoerd door onderzoeksbureau Labyrinth. Na de presentatie is er een discussie met deskundigen en met mensen in de zaal. Het debat staat onder leiding van Elisabeth van den Hoogen.

Debat: Geen discriminatie aan de deur: hoe kun je dat bereiken?
Woensdag 19 maart, 20.00 - 21.30 uur, locatie: debatcentrum Tumult (Domplein 5)

Een korte presentatie van het onderzoek naar discriminatie aan de deuren van discotheken en cafés uitgevoerd door ROOD, de jongerenafdeling van de SP. Daarna een discussie over deurbeleid met politie, horecaondernemers en andere betrokkenen.

Hoorzitting: Discriminatie in de stad
Vrijdag 21 maart 2008, 10.00 - 15.00 uur, locatie: Raadszaal (Korte Minnebroederstraat 2)

De gemeenteraad organiseert een hoorzitting over discriminatie. Tijdens deze bijeenkomst vertellen Utrechters over hun ervaringen met discriminatie in de stad. Een aantal deskundigen zal advies geven over de bestrijding van discriminatie. Verder krijgen de gemeenteraadsleden van alle politieke partijen de gelegenheid om aan de sprekers vragen te stellen. Er zal tijdens de hoorzitting geen ruimte zijn voor discussie.

Klik hier voor de poster

Klik hier voor de voorkant van de flyer

Klik hier voor de achterkant van de flyer

U bent hier