h

SP: 3 miljoen voor binnenklimaat en huisvesting scholen

27 mei 2008

SP: 3 miljoen voor binnenklimaat en huisvesting scholen

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota, in de gemeenteraad van 29 mei, zal de SP-fractie voorstellen presenteren om versneld de problemen met het binnenklimaat op Utrechtse scholen te lijf te gaan en het financiele gat dat na 2010 ontstaat bij onderwijshuisvesting deels te dichten. Verder bepleit de SP-fractie het op peil houden en brengen van de financiele reserves bij de gemeentelijke diensten, die bij uitvoering van de plannen van het college van B&W worden aangetast. Ook gaat er extra geld naar de bestrijding van boomwortelopdruk.

De SP vindt dit geld door andere keuzes te maken met het overschot uit 2007 dan het college doet. SP-Fractievoorzitter Tim Schipper: ?Als de keuze gaat tussen grootse viering van de Vrede van Utrecht in 2012 en de nominatie van Utrecht als culturele hoofdstad van Europa in 2018, tegenover gezonde lucht in onze scholen, dan weet ik wel waar mijn voorkeur ligt. Verder vinden wij dat je in een tijd dat het goed gaat, moet zorgen voor wat vet op de botten voor als het weer wat minder gaat. Daar heeft de raad exact een jaar geleden een spelregel voor afgesproken. Het college wil de rekening doorschuiven tot na deze raadsperiode. Onverantwoordelijk financieel beleid dus.?

Naast deze ombuigingen wil de SP dat de tegenvaller van nog onbekende grootte bij het Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn (?de rode doos?), wordt opgevangen binnen het krediet voor de bouw van het Muziekpaleis. Ook pleit de fractie voor maatregelen om kleine zelfstandigen tegemoet te komen bij gedwongen verhuizing door sloop/nieuwbouw.

Meer informatie:

Tim Schipper 06-20337002
Michel Eggermont 06-81082068

U bent hier