h

Landelijke cursus 'Buurten in de Buurt'

1 juni 2008

Landelijke cursus 'Buurten in de Buurt'

Buurten in de Buurt

Met de campagne Buurten in de Buurt is de SP weer begonnen met waar we als partij groot mee zijn geworden: met de mensen in de buurt in gesprek gaan over hun straat, hun werk, de politiek en alles wat hen wel en niet zint. Voor actieve SP'ers die de fijne kneepjes van het vak willen leren organiseert de SP op zaterdag 7 juni 2008 een landelijke cursus.

De gesprekken en het onder de mensen zijn brengt ons als partij de kennis en de ervaring waar we in ons politieke werk zo broodnodig veel behoefte aan hebben. Bij de campagne Buurten in de Buurt is het daarom de bedoeling dat we met onze actieve leden de ZO!-krant deur aan deur bezorgen en met de bewoners in gesprek gaan. Deze gesprekken kunnen als daar aanleiding voor is het begin vormen van een uitgebreider buurtonderzoek of een buurtenquête.

In de SP is er in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het werken in de buurten. Maar daarnaast zijn er ook veel nieuwe actieve SP-leden die dit nog niet eerder hebben gedaan en eerst wel eens willen horen en meemaken hoe dat dan gaat. Voor hen organiseren we op zaterdag 7 juni in Utrecht de cursus Buurten in de Buurt.

Heb je zin om je verder te verdiepen in het buurtwerk of ken je iemand in jouw wijk- of werkgroep die dit interessant zou vinden? Neem dan contact op met Vincent Wijlhuizen, voorzitter SP afdeling Utrecht. (v.wijlhuizen@quicknet.nl / 06-33990731)

U bent hier