h

Schriftelijke vragen verplicht betaald parkeren Maria van Hongarijedreef

18 juli 2008

Schriftelijke vragen verplicht betaald parkeren Maria van Hongarijedreef

Tim Schipper

Door Tim Schipper

Op 4 juli berichtte ik over de extra parkeerkosten waar de bewoners van de Maria van Hongarijedreef mee te maken krijgen na de sloop. Inmiddels is duidelijk dat Mitros op geen enkele manier water bij de wijn wil doen.

Wethouder Bosch heeft ook na drie pogingen mijn mondelinge vragen hierover niet beantwoord. Daarom stelde ik - samen met de PvdA - de volgende schriftelijke vragen. Dan weet je in ieder geval dat je een antwoord krijgt...

1.Wat is het standpunt van het college over verplichte afname van betaalde parkeergelegenheid voor zittende huurders bij sloop/nieuwbouw, los van de onderhandelingen die hierover plaatsvinden tussen bewoners en corporatie?
2.Is het college het met de PvdA en SP eens dat dergelijke extra maandelijkse kosten voor zittende huurders hun kansen op meeverhuizen naar de nieuwbouw verkleinen?
3.Welke acties is het college bereid te ondernemen om dit effect weg te nemen?

Het Wijksteunpunt Wonen Groot Oost in Amsterdam zou over een vergelijkbaar geval van verplichte afname van een parkeerplaats een proefprocedure starten tegen corporatie het Oosten. De dreiging daarmee was voor de corporatie voldoende aanleiding de opzegging door de bewoner van de garagehuur te accepteren.

4.Hoe beoordeelt het college de gang van zaken in IJburg, in relatie tot die bij de Maria van Hongarijedreef?
5.Welke consequenties verbindt het college aan deze uitkomst in IJburg, in relatie tot de diverse nog volgende sloop-nieuwbouwprojecten in Utrecht?

U bent hier